RUP Kreekgebied en omgeving Nieuwpoort

De Provincie maakt, in samenwerking met stad Nieuwpoort, het provinciaal ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP) ‘Kreekgebied en omgeving’ op voor een gebied van zo’n 71,5 ha groot rond de Kreek van Nieuwendamme, begrensd door de Ganzepoot, de Brugsevaart, een deel van het Spaarbekken, de IJzer en de Brugse Steenweg. Met dit RUP wil de provincie een toekomstvisie voor het gebied rond de Kreek van Nieuwendamme vastleggen.

Bekijk hier het volledige stappenplan van de RUP-procedure.


Huidige fase: scopingnota

De deputatie van de provincie West-Vlaanderen heeft in haar zitting van 25/05/2023 de scopingnota van het provinciaal ruimtelijk uitvoeringsplan (PRUP) Kreekgebied en omgeving goedgekeurd. Er is een hele tijd niet gecommuniceerd over dit project omdat er bijkomend onderzoek gevoerd is rond het waterbeheer in het gebied en de mogelijke impact van bijkomend verkeer in de omgeving. Daarnaast werd er in september 2022 een samenwerkingsovereenkomst ondertekend tussen de Provincie en de gemeente met afspraken over het proces en financiële en inhoudelijke engagementen.


Documenten scopingnota


Inspraakreactie ingediend tijdens startnota?

In de publieke raadpleging van de startnota kon iedereen inspraak en reacties indienen. Ook werden verschillende instanties om advies gevraagd. In het overzicht met ingediende adviezen en inspraakreacties kan men lezen hoe de ingediende adviezen en inspraakreacties verwerkt werden. Omdat er geen namen van bezwaarindieners maar enkel een volgnummer weergegeven wordt in het verslag, kan iedereen die inspraak indiende het unieke nummer van de inspraakreactie opvragen via e-mail.


Voorgaande fases


Startnota

De deputatie van de provincie West-Vlaanderen heeft in haar zitting van 31/05/2018 de start- en procesnota van het provinciaal ruimtelijk uitvoeringsplan (PRUP) Kreekgebied en omgeving goedgekeurd.

Op de startnota kon gereageerd worden tijdens de periode van publieke raadpleging van 11 juni 2018 tot en met 31 augustus 2018. De reacties worden verwerkt in de scopingnota. Er werd tijdens de publieke raadpleging op verschillende manieren informatie over dit RUP verspreid:


Blijf op de hoogte

Wens je verder op de hoogte gehouden te worden van de volgende stappen in het planproces van het PRUP Afbakening Kleinstedelijk Gebied Diksmuide via e-mail? Vul het inschrijvingsformulier in.


Contact

  • Els Demeestere
  • +32 50 40 35 33
  • [email protected]
  • Ruimtelijke planning
  • Koning Leopold III-laan 41
  • 8200 Sint-Andries (Brugge)
Datum der veröffentlichung
24-08-2023
Beratungstools :
Nein
Entdeckungstools :
Nein
KENNUNG :
71207
Hochgeladen von :
Jonas POLIN
Erstelldatum :
24/08/2023
Aktualisierungsdatum :
24/08/2023