RUP Herziening Afbakening Kleinstedelijk Gebied Ieper

De provincie West-Vlaanderen maakt, in samenwerking met de stad Ieper, een provinciaal ruimtelijk uitvoeringsplan (PRUP) op voor de herziening van de afbakeningslijn van het kleinstedelijk gebied Ieper. In dit PRUP wordt de afbakeningslijn tussen het stedelijk gebied Ieper en het buitengebied herzien. Daarnaast kan er ook ruimte voorzien worden voor wonen, bedrijvigheid, publieke ruimte, groen, fietsverbindingen, multimodale knooppunten en andere stedelijke activiteiten.


Bekijk hier het volledige stappenplan van de RUP-procedure.


Huidige fase: startnota

De deputatie van de provincie West-Vlaanderen heeft in haar zitting van 5 mei 2022 de start- en procesnota van het PRUP 'Herziening Afbakening Kleinstedelijk Gebied Ieper' goedgekeurd. Tijdens de publieke raadpleging, die liep van maandag 16 mei tot en met vrijdag 15 juli 2022, kon iedereen ideeën en opmerkingen geven over de start- en procesnota.


Documenten startnota

De documenten zijn hieronder digitaal te raadplegen:

  • De startnota vormt de ‘start’ van de procedure tot opmaak van een ruimtelijk uitvoeringsplan. Als bijlage bij de startnota is het document te raadplegen dat omschrijft hoe het milieueffectenrapport opgemaakt zal worden.
  • De procesnota is een informatief en evolutief document dat het volledige verloop van het planproces beschrijft. De nota groeit naarmate het proces vordert en wordt steeds verder aangevuld.
  • De infobrochure licht in het kort de inhoud van de startnota en verloop van de publieke raadpleging. Version française du résumé de la note de départ.


Ontwerpweek Strategische Spie

De ontwerpweek kadert binnen het PRUP Herziening Afbakening Kleinstedelijk Gebied Ieper. In oktober 2021 vond er voor de Strategische Spie een ontwerpweek plaats. Tijdens de ontwerpweek werd er met diverse experten en medewerkers van de stad en de provincie nagedacht over de toekomst van dit stadsdeel. Er wordt tijdens het ontwerpproces aandacht besteed aan de mobiliteit in de buurt en in het bijzonder het station, verbindingen met de binnenstad, voldoende ruimte voor water en groen, relaties met het historisch landschap en het aanwezige erfgoed. De presentatie van het infomoment en de opname van de toelichting kan je hieronder vinden.


Blijf op de hoogte

Wens je verder op de hoogte gehouden te worden van de volgende stappen in het planproces van het PRUP Afbakening Kleinstedelijk Gebied Diksmuide via e-mail? Vul het inschrijvingsformulier in.


Contact

  • Simon Dejonghe & Katrien Devreese
  • +32 50 40 35 33
  • [email protected]
  • Ruimtelijke planning
  • Koning Leopold III-laan 41
  • 8200 Sint-Andries (Brugge)
Datum der veröffentlichung
24-08-2023
Beratungstools :
Nein
Entdeckungstools :
Nein
KENNUNG :
71201
Hochgeladen von :
Jonas POLIN
Erstelldatum :
24/08/2023
Aktualisierungsdatum :
24/08/2023