Transmobil
Project

Project Taxistop 'delende buurt' Beveren ad IJzer (BE West-Vlaanderen)

Het Dorpspunt en Taxistop slaan de handen in elkaar voor het ander mobiliteitsaanbod in Beveren-Aan-De-Ijzer! Jij doet toch ook mee?

Een jaar geleden kreeg het geliefde Dorpspunt in Beveren-Aan-De-Ijzer zijn eerste bezoekers over de vloer. Dit initiatief groeide uit tot een plaats waar je vandaag de dag voor vanalles en nog wat terecht kan: van lekkere lokale producten tot je fiets laten herstellen of surfen op het internet. Samen met Taxistop en de inwoners van Beveren wil het Dorpspunt mobiliteit nu sterker op de (menu)kaart zetten.
Taxistop is een vzw die werkt rond de filosofie “meer doen met minder middelen”: promotie van carpoolen, huizenruil of Europese projecten valt onder deze werking. Eerder rolde Taxistop het project Delende Buurten uit in Gent en Beveren-Waas waarbij het uitgangspunt was om 30 dagen zonder eigen wagen te leven en alternatieven uit te testen.
Nu wil Taxistop in eerste instantie nagaan hoe jij mobiliteit in de streek beleeft? Hoe pakken we dit thema samen aan? Een elektrische deelauto, bakfiets, elektrische fiets, carpooling, … Door met Elke, projectmedewerkster bij Taxistop, in gesprek te gaan krijgt zij een goed beeld van welk aanbod jij interessant zou vinden.
Project owner(s)
Taxistop
De Lovie
Partner(s)
Provincie West-Vlaanderen
Completion date (end) :
2018
IDENTIFIER :
39213
Put online by :
Bern PARET
Creation date :
10/06/2018
Update date :
05/02/2021

See also ...

Project Dorpspunt Beveren-aan-de-Ijzer